Nieuws

5 manieren om de schermtijd op je telefoon te omzeilen

Er zijn vele redenen te bedenken om jezelf of anderen beperkingen op te leggen qua schermtijd. We besteden steeds meer ...


Er zijn vele redenen te bedenken om jezelf of anderen beperkingen op te leggen qua schermtijd. We besteden steeds meer tijd aan onze telefoon, dus het kan geen kwaad om beperkingen in te stellen voor social media apps. Zowel iPhone, Samsung, Huawei en andere merken telefoons hebben instellingen om de schermtijd te beperken. 

Manier 1: Maak een schermopname
Manier 2: Stel een andere tijdzone in
Manier 3: Download de app opnieuw
Manier 4: Bedien je telefoon met spraak
Manier 5: Zet de telefoon terug naar fabrieksinstellingen

tijdslimiet-schermtijd-telefoon

Tijdslimiet op je telefoon,omzeil de schermtijd

Er zijn verschillende manieren om de schermtijd te omzeilen.

MANIER 1: MAAK EEN SCHERMOPNAME

De meest voor de hand liggende manier om de ingestelde schermtijd te omzeilen, is door simpelweg het wachtwoord in te voeren. Met het juiste wachtwoord is het scherm namelijk altijd te ontgrendelen. Als je het wachtwoord (nog) niet weet, maak dan een schermopname vóór dat deze wordt ingevoerd. Vervolgens hoef je alleen de opname terug te kijken in de filmrol en het wachtwoord te onthouden.

MANIER 2: STEL EEN ANDERE TIJDZONE IN

Het instellen van een andere tijdzone is een sluwe en veel voorkomende manier om de ingestelde schermtijd te omzeilen. Op de Britse Eilanden en in Portugal (UTC+0) is het bijvoorbeeld een uur eerder. Dat betekent toch weer een uurtje extra scrollen.

MANIER 3: DOWNLOAD DE APP OPNIEUW

Er wordt vaak een maximale schermtijd (bijvoorbeeld 2 uur) per dag ingesteld voor geselecteerde apps zoals Instagram, WhatsApp, SnapChat en Facebook. Erg handig, maar deze schermtijd instellingen worden automatisch beëindigd zodra de app is verwijderd. Als je de betreffende apps weer opnieuw download, dan heb je geen last van de schermtijd.

MANIER 4: BEDIEN JE TELEFOON MET DE SPRAAKASSISTENT

Je telefoon bedienen met je spraak wordt steeds populairder. Toch houden spraakassistenten zoals Siri, Alexa, Bixby, Cortana en Google Assistant niet al te veel rekening met de schermtijd instellingen. Het opstarten van een app zoals Whatsapp wordt wél geblokkeerd, maar het versturen van berichten via diezelfde app weer niet.

MANIER 5: ZET DE TELEFOON TERUG NAAR FABRIEKSINSTELLINGEN

Vind je bovenstaande manieren te omslachtig en wil je direct af van alle beperkende instellingen op je telefoon? Zet de telefoon dan terug naar fabrieksinstellingen, maar vergeet niet om een back-up te maken.


De Amerikaans organisatie Protect Young Eyes heeft een lijst gepubliceerd met vele manieren om schermtijd te omzeilen. Voor de oplettende lezers; deze organisatie legt op hun website stap voor stap uit hoe je je kunt weren tegen bovengenoemde tips.